„Кроношпан България“ завърши инвестиция от 3 млн. лв. в нови екологични подобрения в Бургас

img

Независимо от предизвикателствата, които постави 2020 година, в „Кроношпан България“ ЕООД в Бургас бяха напълно завършени няколко ключови подобрения на производствените линии.
Общо осем са всичките новоизградени, новоинсталирани и надградени пречиствателни съоръжения.
Инсталираните съоръжения подобряват пречистването на остатъчните газове и спомагат за предотвратяване на разпространението на дървесни частици в атмосферата.
С монтирането на новите „циклон“ филтри и „ръкавни“ филтри и въвеждането им в експлоатация се гарантира постигане на най-строгите съществуващи изисквания на ЕС за този вид производство.
„Ръкавните“ филтри са изключително ефективни прахоулавящи съоръжения и работят при ефективност почти 100%.
Нововъведенията са съобразени с всички критерии на директивата за най-добри налични техники при производството на дървесни плочи в Европа.
Пречиствателните инсталации са изградени изцяло по проекти на водещи и доказали се фирми в бранша от Германия и Австрия и са напълно идентични с прилаганите там технологии в този вид производство.
Въпреки усложнената икономическа ситуация в България, причинена от епидемията от „коронавирус“, ръководството на „Кроношпан“ изпълни без изменения предварително планираната, инвестиционна програма в предприятието в Бургас.
Нито един детайл от цялостната инвестиция в екологични подобрения на производствените линии не беше спестен и общият й размер надхвърля към момента 3 млн. лв.
По този начин фирмата не само изпълнява строгите изисквания на европейското законодателство, но и отговаря на високите очаквания на жителите на гр. Бургас.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”