След церемонията по подписване на договора по проекта за „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС“ с компанията “Fr. Lürssen Werft“ GmbH&Co, за активна дейност в процеса на преговорите и изготвянето на окончателния проект на договора на 12-ти ноември министърът на отбраната награди:

- флотилен адмирал Георги Пенев - заместник-командир на Военноморските сили с Почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ I степен;

- капитан І ранг Галин Манев - началник на отдел в Щаба на Военноморските сили с награден знак на Министерството на отбраната „За доблестна служба“;

- капитан І ранг Ангел Вълчев - началник на отдел в Щаба на Военноморските сили с награден знак на Министерството на отбраната „За доблестна служба”.

Днес, 1 декември 2020 г. на церемония в Щаба на Военноморските сили, за активна дейност в процеса на преговорите и изготвянето на окончателен проект на договор за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораби със заповед на командира на ВМС бяха наградени :

- капитан IІ ранг Данислав Йорданов - от военно формирование 34400 с предметна награда морски сувенир ;

- капитан ІІІ ранг Жасмин Хубенов - от военно формирование 34400 с предметна награда морски сувенир.

На същата церемония със заповед на командира на ВМС за постигнати високи резултати и проявен професионализъм в досегашната си служба беше наградена с предметна награда морски сувенир подполковник Невена Кирилова от военно формирование 34400, а капитан III ранг Калоян Петков беше повишен в звание „капитан II ранг“ и назначен за командир на военно формирование 32300. Досегашният командир капитан II ранг Димитър Димитров ще заеме длъжност в Щаба на ВМС.