Нови мерки срещу разпространението на коронавируса въвежда Община Царево. Те са описани в заповед на кмета Георги Лапчев.

Сред тях са преустановяването на провеждането на конгресно-конферетни мероприятия, семинари, изложби, културни и развлекателни прояви – театри, кина, сценични изяви, концерти и други.

Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия, включително и тези на танцовите изкуства, с тренировъчен и състезателен характер. Това важи за всички възрастови групи, както и на закрито и открито.

Всички заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, да работят до 22 часа, кто осигурят физическа дистанция от 1,5 метра между облегалките на най-близо разположените столове на съседни маси. Няма да се допускат и повече от 6 човека на една маса.

Със заповедта се въвежда и „зелен коридор“ за възрастните хора над 60 години във времето от 8 до 10 часа. Собствениците на обекти от обществено значение, включително и търговски и административни, ще обслужват възрастните хора през този период.

Контролът на заповедта е възложен на секретаря на Общината и на началника на РУП Царево.