От Община Бургас съобщават, че от следващата седмица светофар ще регулира преминаването през кръстовището "Богориди" - "Демокрация", до Гъбката, на входа към Морската градина. Това важи и за автомобили, и за пешеходци. В момента светофарът е в режим мигаща жълта светлина, за да привлече вниманието най-вече на шофьорите, които да свикват с нововъведението. От другата седмица нататък той ще свети вече с трите цвята - червено, жълто и зелено.

Тази година Община Бургас ремонтира бул. "Булаир" и бул. "Демокрация", по които ще мине нов маршрут на бърза автобусна линия (след завършването на "Демокрация"). Част от този проект е и светофарът до Гъбката. От една страна той ще дава по-голяма сигурност на пешеходците, за да не разчитат както сега на благоволението на шофьорите, някои от които карат разсеяно дори в тази многолюдна част на града. Но светофарът ще има и важната задача да дава предимство на автобусите от градския транспорт, за да стигат по-бързо и безконфликтно до крайната си точка.

Новата регулираща система няма да работи в тежък режим и на това място няма да се чака много. Светофарът ще има две фази - едната с приоритет за пешеходци, другата за автомобили.

Спазвайте правилата за движение, пресичайте и шофирайте внимателно!