Родолюбиво Поморие: Вижте Деня на независимостта в снимки

img

„Провъзгласяването на независимостта на България и нейното признаване от Великите сили, е този държавен акт, без който е немислимо бъдещето на нашата страна. Той бе успешен, защото се извърши със съединените усилия на народ, правителство и държавен глава, които спечелиха симпатиите на цивилизования свят и убедиха в своята правота европейската дипломация. В днешно време, нека по-често обръщаме поглед към успешните събития в историята на Родината ни и от тях да черпим вдъхновение, надежда и вяра в собствените сили.“ – това каза в част от празничното си слово Любка Николова, уредник в отдел „Нова и най-нова история” в Исторически музей – Поморие.

Честването на 112-та годишнина от ключовия исторически момент започна благодарствен молебен, отслужен от отец Борис при храм „Св. Рождество Богородично”.Със стихове, народна музика и танци децата от ДГ „Детелина“ гр. Поморие и Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина”, с ръководител Владимир Данаилов също поднесоха поздрав за празника.

Венци и цветя пред паметните плочи на участниците в Освободителната война поднесоха кметът на община Поморие Иван Алексиев, председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, общински съветници, директорът на Дирекция “Хуманитарни дейности“ Антон Лалев, общественици, жители и гости на града.


Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол