40-годишна жена от Бургас и 51-годишен мъж са задържани за 72 часа, след като вчера в 06:30 сутринта опитали да преминат в Турция през ГКПП Малко Търново, но митничарите открили в лекия им автомобил 18,2 килограма кокаин. Той бил скрит в тайник в багажника.

Това обявиха на извънреден брифинг от прокуратурата в Бургас. В брифинга участваха окръжният прокурор Георги Чинев, наблюдаващият Мануел Манев, както и представителите на митниците Васил Инджов - заместник-директор на ТД Южна Морска и Иван Пасков - началник отдел "Митническо разузнаване и разследване" - Южна морска.

Прокурор Чинев обяви, че пазрната стойност на открития наркотик е за повече от 5 милиона лева. Кокаинът е бил в 17 пакета.

„Сами разбирате, че това количество предполага голяма обществена опасност на престъпното деяние, което от вчера е обект на разследване”, каза Чинев.

На двамата ще бъде поискано постоянно задържане под стража. Те са с две повдигнати обвинения. Втоторо е за опит за контрабанда в Турция и предвиденото наказание за това е затвор от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лв.

Очаквайте снимки от задържания автомобил в БургасИНФО.