Жена, която е с 90% инвалидност, е била глобена за неправилно паркиране в района на Женския пазар в София. Тя дълго време е обикаляла, но не намерила свободно място и спряла на аварийни светлини на "зелена зона", за да вземе пратка с лекарства. Само няколко секунди по-късно скобата била поставена на автомобила й, а служителите на "Градска мобилност" съставили фиш. Обясненията, че всички инвалидни места са заети, не помогнали.

"В района има не повече от шест – седем места и те целодневно са заети. Не бях до автомобила си около 3 минути. Инвалидното място беше заето. След като ми сложиха скоба показах инвалидния си стикер. Тогава служителят каза "госпожо, ако ви бях видял, нямаше да ви сложа скоба", разказа Любка Горанова пред NOVA.

Представител на Центъра за градска мобилност твърди обаче, че инвалидното място е било свободно, когато жената е спряла на "зелена зона".

"Мястото е било свободно и г-жата е следвало да паркира там. Тя може да обжалва, но след като е спряла извън обхвата на мястото за хора с увреждания е следвало да заплати. 50 ст. е престоят за половин час в зоната", обясни Емил Коларов от Центъра за градска мобилност.