В никакъв случай не упреквайте тези хора, които идват да протестират за социалните си искания. Тревогата ми е точно за тези хора. Желанието им за оставка на това правителство не само, че няма да им подобри положението. Мога договор да сключа с тях, че тогава през ноември – декември – януари ще бъде толкова тежко положението, защото няма да сме успели да прокараме България през иглените уши, които са финансовата и икономическа криза. Така премиерът Бойко Борисов коментира протестите в началото на заседанието на Министерски съвет. Той каза, че е разочарован от провокациите.

„Протестирайте, чуваме ви, мислим варианти за социално подпомагане във всяка една сфера. Предстоят тежки месеци и ако има друго правителство – всички ще започнат да говорят къде ни е съгласието. Има няколко месеца до изборите. Нека спазваме Констиуцията. Пазете полицаите, пазете гражданите!“, добави министър-председателят.

„С Христо Иванов сме работили години наред. Един ден ни се плажуваше, на другия ден – не. Подбрани неща, които се правят. Ще дойде време и все пак техните избиратели ще ги попитат – с кого ще управляват. Видна е близостта им с ДПС и как си разиграват общите сценарии. И те ще трбява да отговорят на този въпрос. Ние сме отговорили – нашите приемливи партньори са Обединените патриоти. От вчерашните записи се разбра, че проблемът сме аз и Горанов. Защо?“, каза още премиерът.