Ангелкова ще спасява туризма, ето как

img

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с ръководители и членове на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, съобщиха от ведомството.

Последните данни на националната статистика сочат, че за периода януари-юни 2019 г. у нас са направени над 3,6 млн. визити на чуждестранни туристи, което е 0,3 а сто спад спрямо същия период на 2018 г., е отбелязала министър Ангелкова и е припомнила, че още в началото на годината са предупредили за предизвикателствата в бранша през 2019 г. Тя е подчертала, че независимо че за юни отстъплението на пазари Германия и Русия не е в толкова сериозен размер, усилията за създаване на атрактивен продукт за туристите продължават.

За да привлечем повече посетители в България, предприемаме допълнителни мерки за насърчаване на организирания туризъм в крилата на сезона - през май, юни и септември, е информирала министърът. Тези стъпки ще бъдат свързани с активна реклама за бранд България чрез насочени послания към всеки пазар според специфичните му интереси. Пилотно механизмът ще стартира по Черноморието.

Работим насочено към водещите 10 входящи пазара за страната, но и за увеличаване на интереса на туристите от държавите от топ 20 и топ 30, както и от перспективните пазари - Китай, Индия, Япония, САЩ и др., е отбелязала още министърът. Фокусираме се също върху транспортната свързаност, прилагаме съвременните дигитални технологии в рекламата и в административното обслужване, е подчертала министър Ангелкова.

Представителите на бизнеса са изтъкнали необходимостта за обединени усилия на държавата, хотелиерите и общините за популяризирането на България. Зад тази позиция заставаме изцяло като администрация, е потвърдила министър Ангелкова.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас

Политически екшън в Несебър