Чумата удари краставиците и чушките в Бургас!

img

След безумното поскъпване на доматите сред лято, сега в Бургас се вдигнаха до небето цените на чушките и краставиците. Кило краставици върви по 4 лева за килограм, а чушките са от 3 до 4 лева. Тоест шопската салата на едно семейство вечер излиза най-малко 10 лева, без сиренето.
Цените на всички останали зеленчуци също са с невиждани от години цени.
Левче е стрък джоджен, увит в парче целофан. Магданозът също. Зеленият боб започва от 5 лева и стига до 7. Твърдо 7 е и бамята. Картофите се продават са скромните два лева, а по-дребните са малко по-евтини.
За плодовете също трябва да се бръкнете със солена сума точно по време на сезона. Един средно голям пъпеш е пет лева, родните праскови по 2,80, а кайсиите минават 3 лева.
22 лева за килограм пък са боровинките, а малините 15.
Ако човек иска да се храни здравословно и да си набавя витамини, той трябва да изсипва една средна работна заплата месечно в зеленчуковия магазин.
За сведение в градове като Айтос, Карнобат, Средец и Стралджа цените са двойно по-ниски.
Нима чумата удари и зеленчуците, питат се изумени купувачи.

4 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

4 Коментара

 •  
  Грамотност
  2019-08-02 21:57:44

  Да говориш за неграмотност, а самият да си неграмотен(погледнете какво и как сте написал господин Карамфилов), е смешно.

 •  
  Asen Karamfilov
  2019-08-02 13:03:18

  Желая да се запозная с главния Ви редактор и да го попитам,къде е получил началното си образование?!?-толкова правописни грешки дори неграмотните цигани не допускат при коментар,камо ли на презентация като Вашата......

 •  
  angel
  2019-08-02 07:03:10

  в моята градина за почти без пари да го духат

 •  
  Turn off
  2019-08-01 09:33:06

  Чумата удари вашата грамотност... ЦЕНИТЕ на всички останали зеленчуци също са с невиждани от години ЦЕНИ. ЛЕВЧЕ е стрък джоджен, увит в парче целофан, е ЛЕВЧЕ. Нямате ли редактори в този сайт?

Най-новото

Актуални теми

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос