Търговците в Бургас гневни: Кой ще плати сметката за жребия с преместваемите обекти

img

За трети път бизнесът обжалва процедурата в съда

Нова вълна от недоволство сред малкия и средния бизнес се надига в Бургас, след като днес комисията за преместваемите обекти към Общинския съвет в Бургас раздаде с жребий някой от позициите. Заседанието се проведе на ръба на скандала, именно заради решението на местната власт атрактивните места, за които има повече от един кандидат, да се дават чрез томбола. А това, според Николай Димитров, председател на Асоциацията за защита на малкия и среден бизнес, е незаконно. Той цитира две решения на съда,според които Комисията няма право да определя наематели чрез жребий.

В момента в ход е и още едно дело по същия казус във Върховния административен съд, а представителите на браншовите организации очакват то също да е в тяхна полза.

Днес на извънреден брифинг от Асоциацията за защита на малкия и среден бизнес заявиха, че ще сезират прокуратурата. Николай Димитров остро възрази и срещу отказа на членовете на комисията да му дзадат думата по време на дебатите по проблема. А от Асоциацията настояха кметът Димитър Николов да разбусне настояшия състав на комисията и да избере нов.

Димитров обяви, че браншовите организации ще заведат дело заради днешното заседание. И риторично попита: Длъжни ли са жителите на Бургас и общината, да плащат за това. „След като представителите на комисията са толкова уверени, нека те да платят сметката, а не на набутват бургазлии“, каза той.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав