НАП обяви за продан сградата на Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник. Причината за това са задължения за почти половин милион лева, предаде Bulgaria ON AIR.

Управителят на болницата твърди, че продажбата е прибързана, защото от няколко месеца лечебното заведение изплаща задълженията си и затварянето ѝ ще остави пациенти от цялата област без лечение.

Задълженията на болницата се трупат от 10 години. Голяма част от тях са свързани със спирането на някои от клиничните пътеки. Независимо, че от няколко месеца лечебното заведение изплаща задълженията си, частния съдия-изпълнител приобщил НАП към страните за вземане на задължения, а оттам насрочили търг.

Според Венцислав Чунов, управител на лечебното заведение, един такъв ход е нелогичен, необоснован и от правна гледна точка, защото задълженията са 430 хиляди, а сградата струва 5 млн. лв.

Пациенти от цялата област посещават болницата за лечение и рехабилитация. Всички в болницата се надяват да не се стигне до продажбата.