7 български града номинираха Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) за наградата „Технологичен град на годината“. За престижното отличие ще се състезават Велико Търново, Русе, Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив и София. Целта на категорията е да отличи съвместните усилия на местната власт, бизнеса и университетите за създаването и развитието на най-добри условия за растеж на аутсорсинг и ИКТ сектора в дадения град.

Своите оценки за отделните кандидати ще дадат над 120 водещи високотехнологични компании в страната. Самият конкурс Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017 е организиран от две от най-големите технологични асоциации в България, като техните членове ще изберат и победителя в категория „Технологична бизнес сграда на годината“.

Останалите категории, в които ще бъдат раздадени награди, включват „Технологични иновации“; „Технологичен работодател на годината“; „Доставчик на аутсорсинг услуги на годината“, „Център за споделяне на услуги на годината“, „ИТ продукт“, „ИТ проект“, „Софтуерна компания на годината“ и „Стартираща компания на годината“. Победителите в тях ще бъдат определени от международното жури на наградите, а самите награди ще бъдат връчени на официална церемония на 16 юни в хотел „Приморец“, Бургас.