Експертът по транспорта обясни причината за ада на „Тракия“. По думите му, ще има още подобни транспортни инциденти. Причината е, че няма лесозащитни препятствия по пътя. Дърветата правят преградата, за да не се събира и навява сняг. Това обясни Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи пред Нова тв.

„Аз съм лесовъд и ви казвам, че причината е, че няма лесозащитни препятствия по пътя. Те правят преградата, за да не се събира и навява сняг. Няма лесозащитен пояс. Говоря специално за „Тракия“. На други места пък здраво изсякоха дърветата. Такава е ситуацията по обходния маршрут по пътя към Бургас“, добави той.

Лалов допълни, че шофьорите буквално са се сблъсквали с екстремни условия, защото снегът е започвал внезапно на пътя, а не е валяло по целия участък и така водачите да са имали време за реакция.

Припомняме, че около 3 януари ще се заоблачи и ще започнат валежи, които навсякъде ще преминат в сняг, а температурите ще паднат. През периода 4-7 януари ще бъде променливо, ще има и превалявания, предимно от сняг.