До края на 2016 г. Айтос подписва договор за изграждане на пречиствателна станция за 19 млн. лв. "Имаме пълната готовност да подпишем договора за безвъзмездно финансиране на проекта на Община Айтос за изграждане на пречиствателна станция в град Айтос“, това заяви Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева при посещението си в Айтос на 11 ноември.

Министърът потвърди, че договорът ще бъде подписан до края на 2016 г., а срокът за изграждането на пречиствателното съоръжение ще е 36 месеца. Според Василева тези проекти са тежки и подготовката им отнема време, но изграждането инфраструктурата спомага за опазването на околната среда, за по-добри условия на живот, носи полза на хората и възможност за привличане на инвеститори.

Кметът Васил Едрев и екипът му обсъдиха с Министър Василева и други вече готови и подадени за одобрение проекти на Община Айтос - за рекултивация на старото градско депо и за спряното през 2009 година финансиране за канализациите на три айтоски села. Ивелина Василева посочи още възможности за финансиране на добрите общински проекти по ПУДООС и даде висока оценка за административния капацитет и за проектна готовност на Община Айтос.