Федерацията на потребителите в България сигнализира с писмо здравния министър Петър Москов за многобройни нарушения на законовите изисквания за бутилиране на води.

Анализирани са различни марки води. Вода КОМ например на етикета си е изписала важна информация с твърде малки букви. Вода "Петрохан" също нарушила правилата за етикетиране. Освен това Петрохан е географска местност и поставянето на името върху етикета заблуждавало потребителите, че водата е натурална и произхожда от този регион. И Девин обърквала потребителите.

Марката предлага изворна вода, но хората, според неправителствената организация, свързвали марката с минерална вода от района на Девин. Същият бил казусът с изворна вода Михалково.

Организацията има критики към надписа на водата "Пиринг Спринг". Хората можело да се объркат и при трапезна вода "Предела". Предела се свързвал с натурална вода.

Според компетентните органи обаче няма нарушение.

Федерацията на потребителите в България не вярват на констатациите на здравните органи и ги обвиняват, че са манипулирали резултатите.

В сектора цари пълен хаос, категоричен е Емил Георгиев от федерацията.

От там се заканиха да сезират и прокуратурата, и съответните комисии на ЕК. /news.bg