Деветдесет години след първото производство на безалкохолни напитки в Гърция под името Иви, и 43 години, след като компанията Иви-Панагопулос първа започва да бутилира Pepsi Cola в страната, машините в заводите на PepsiCo-Иви спират в понеделник, пише "Български новини".PepsiCo, мултинационалната компания-майка на PepsiCo-Иви, в понеделник обяви края на операциите в завода си в Инофита, Виотия, след шест губещи години. Заводът ще се превърне в единица за съхранение. Съобщението дойде от Кристофър Гил, генерален мениджър на компанията-майка за Централна Европа и Балканите, като каза, че „фирмата ще запази своята конкурентоспособност и да бъде в състояние да реализира плановете си за дългосрочен растеж на местно ниво.“

В началото на 2013 г. на PepsiCo-Иви беше блокирана водата за завода за бутилиране в Лутраки, в близост до Коринт, който сега се очаква да бъде придобит от кипърската компания Hellenic water.

Нуждите от безалкохолни напитки PepsiCo за вътрешния пазар сега ще бъдат покрити от внос от други европейски страни. Производството на продукти Иви ще продължи в Гърция в свързаното предприятие в Спарта, в Пелопонес, а на храни и закуски в Агиос Стефанос в Атика от „Tasty Foods“, друго дъщерно предприятие на PepsiCo.
Припомняме, че Кока-кола също имаше производство у нас, но го премести в Гърция.