Министърът на туризма Ангелина Ангелкова предложи по примера на курорта „Златни пясъци“, и на територията на община Несебър да има изнесено звено на Регионалната здравна инспекция, което да работи денонощно и да следи нивата на шума. Целта е да се реагира на място при възникване на проблеми. Тя призова представителите на туристическия бранш да бъдат активни и инициативни.

И апелира представителите на сектора да полагат усилия, за да се запази високо качество на услугите. Така туристите, предпочели нашето Черноморие отново ще се завърнат.

Според прогнозите, тази година у нас се очакват 40 процента повече туристи от Полша. Ръст ще има при руските туристи – с 30 процента, при немските с до 20 процента, унгарците и чехите – с около 15 процента. За първи път има регистрирани чартърни полети от Франция и по нашето Черноморие ще почиват повече французи.

Според данни от Асоциацията на руските туроператори, България е в топ 3 на най-предпочитаните дестинации, като пред нас са само Гърция и Кипър, обобщи министърът на туризма.

Ангелкова обяви, че ще бъде организиран туристически панаир за представяне на България в центъра на Москва през юни. Руската страна ще съдейства за осигуряване на централна локация в столицата, където на открито ще можем да представим възможностите за туризъм, които страната ни предлага. Предстои организацията на посещението на журналисти от Русия, чрез които да се разкрият достойнствата на страната ни.