Значителен ръст в потока от туристи от традиционните за страната ни пазари като Русия, Германия, Чехия и Унгария, Полша и Румъния, а за първи път това лято има и регистрирани и планирани чартърни полети и от Франция. Тези данни бяха огласени днес на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и кметът на Поморие Иван Алексиев. Заедно с парламентарния секретар и съветника си по летен туризъм, министър Ангелкова представи ключовите теми, проекти и очаквания за предстоящия летен сезон. Тя посочи, че тенденциите са много позитивни, съдейки по ранните записвания към момента. Като основна тема в инициираната дискусия се очертаха концесиите и новата концепция за управление на плажовете. „В лицето на Община Поморие виждаме един добър стопанин, който значително промени облика на града в последните няколко години, ето защо смятаме, че с този успех Общината би могла да се справи и със стопанисването на плажовете”, коментираха част от присъстващите браншовици.

Кметът Иван Алексиев аргументира становището си, че общините трябва да участват при равни условия с останалите юридическите лица в конкурсите за концесия и посочи необходимостта от засилени проверки по плажовете това лято, така че да се гарантират отличните условия за отдих и почивка на жителите и гостите на града.

До 10 дни министър Ангелкова ще представи за обсъждане неформална примерна концепция за развитие в тази насока, така че в кратки срокове тя да бъде коментирана, коригирана, задвижена и утвърдена.