Милионерът Стефан Шарлопов, който е сравняван с милиардера Доналд Тръмп, е получил първите си уроци по печелене на пари още като дете, когато баща му го карал да разнася мляко на съседките в Бургас. Бизнесменът е роден в морския град, където е минало и детството му. Първите по-солидни суми е спечелил като ученик, когато предавал на вторични суровини клетки от акумулатори, стоварени на Пристанище-Бургас. Той разказа невероятната си история в предаването „На кафе“, където гостуваше заедно със съпругата си Бояна, с която имат пет деца.

„Дядо ми казваше „умната“, където и да отидеш – работа да вършиш. В селото, в което баща ми е роден, близо до Бургас, ме скъсваха от работа. Не е ли нормално прекарано детство на едно момче да поработи, да нахрани кокошките, да събере яйцата? На човек като мен му идва малко в повече женските разговори. Аз съм човек от народа и съм се развивал, както всеки останал. Баща ми ме караше да ходя да помагам на съседките. Да ходя да им купувам мляко, хляб. Викам си - защо да го правя? Но все пак го правех. Започнаха да ми дават бонбонки, десет стотинки, вафличка. Усетих се, че хем върша добро нещо, хем си добавям нещо за мен. Има смисъл да се трудя. Първите сериозни пари спечелих, когато отидох на пристанището в Бургас и намерих едни метални кутии с клетки от акумулатори, вземах ги в една количка и получих 5 лева и 16 стотинки. Никога няма да забравя този ден. Научавам си уроците и газ – с количката. По късно пак като дете на пристанището в Бургас намерих едни акумулатори от кораби. Занесох ги на вторични суровини и взех 5,16 лева. Няма да забравя този ден. Почнах да го правя всеки ден след уроците. Баща ми ми каза : ако не ти пречи на уроците - може. На онези пари 300-400 лева знаеш ли колко бяха?", каза той. По-късно, като тийнейджър, Шарлопов търгувал в Бургас с валута с тогавашните туристи.

„Какви бяхме гларусите в Бургас - идеални момчета, правихме търговия с валута. Накрая на сезона, като тръгнат чехи и германци, купувахме палатки, дюшеци. Купувахме ги евтино с нашите си парички. После ги продавахме с пъти по-скъпо.“, каза Шарлопов.