Онлайн плащане на местните данъци и такси ще бъде въведено в Община Камено. Новата система, която ще облекчи гражданите, е благодарение на "Информационно обслужване" АД. Жителите на общината вече ще могат да плащат дължимите си налози не само по касов път, но и чрез сайта на Общината, портала на НАП, Български пощи и E-Pay. Данъчната кампания за 2016 година вече започна, напомниха от администрацията.

"Със системата ще се работи бързо и лесно, информацията се обработва веднага, а това от своя страна е удобство и за гражданите. Вече няма да им се налага да стоят по опашки, ще могат също така да плащат както от чужбина, така от други градове на страната", коментира кметът на Община Камено Жельо Вардунски.

Вардунски уточни, че община Камено е предвидила и поощрения за най-съвестните си данъкоплатци. Първите, които платят налозите си за тази година до края на кампанията, която приключва на 30.04.2016 г. ще участват в томбола на администрацията с различни награди.

"Информационно обслужване" АД внедри новия софтуер, с който работи и Община Камено, за администриране на местните данъци и такси в 220 български общини.