Министърът на транспорта Ивайло Московки призова българските превозвачи да вдигнат контраблокадата на границата с Гърция. Днес той пристигна в Бургас директно от ГКПП Кулата, където шести ден продължават демонстрациите. „Хората бедстват жестоко и на първо място трябва да бъдем човеци”, каза Московски. Според него 90 процента е сигурно, че блокадата ще бъде вдигната. Министърът подчерта, че нашите шофьори се намират в изключително тежки условия- без нормална, вода, храна и тоалетна. Хората припадат, каза той. „Дали гърците ще продължат да блокират границата или не, не мога да твърдя”, каза той. Московски не даде гаранция, че гръцките фермери няма да решат отново да блокират границата с тракторите си.

„Аз съм български министър на транспорта, а не гръцки министър на земеделието. Те не блокират вътрешните си пътища, а блокират международен европейски път, през който минават много чужди автомобили. В момента на границата има блокирани около 8000 камиона, като половината от тях са от чужди държави“, подчерта той.

Министър Московски е в Бургас, за да се срещне с китайска делегация, която иска да провери възможностите за инвестиции в региона. Още днес той ще се върне обратно на границата, за да следи отблизо ситуацията с блокадата.