Община Бургас ще има самостоятелен щанд на най-мащабния туристически форум в България "Ваканция и СПА Експо". Той събира представители на туристическия бизнес от България и света. 33-то издание на форума ще се проведе от 11 до 13 февруари в София.
Общинско предприятие "Туризъм" ще представи новите възможности за отдих и ваканция в Бургас и ще напомни за вече наложили се продукти. Сред тях са туристическият комплекс "Акве Калиде" - най-новото допълнение на атрактивния облик на морския град, и остров Света Анастасия.
Освен туристическите обекти, тема на участието на Община Бургас ще бъде и разнообразната културна програма и фестивалите, които ще се проведат в града през 2016 година.
Представителите на ОП "Туризъм" ще участват в дискусия на тема "Европейска система от показатели за туризма - набор от инструменти за устойчиви дестинации", организирана от Българската туристическа камара, и ще направят презентация на Бургас като утвърдена туристическа дестинация.
Изложението се провежда под патронажа на Министерството на туризма, в партньорство със Столична община и браншови организации.