Продължава тенденцията за поевтиняване на горивата, показват данни от специализирания сайт fuelo.net. През първата седмица на януари бензин А95 се продава средно срещу 2,63 лева за литър, като е поевтинял с 2 ст./л. Последно с тази цена горивото се е продавало в края на февруари миналата година. Най-евтино бензин можете да заредите в Горно Оряховица - срещу 2,25 лева за литър.

Дизелът вече се продава средно в страната на цена под 3 лева за литър, като през последната седмица горивото е поевтиняло средно с4 ст./л, а за последни месец - с 20 ст./л. Това е най-ниската регистрирана цена на горивото от март миналата година насам. Най-изгодно дизел можете да заредите на бензиностанция в Добрич - 2,62 лева за литър.

През последния месец цената на пропан бутана е непроменена, като средно за страната горивото струва 1,18 лева за литър. Под левче може да се зареди в столицата.

Единственото гориво, което повишава цената си през последната седмица е метанът. Цената му се е увеличила с 22 стотинки за килограм през първата седмица на януари и средно се предлага срещу 3,60 лв./кг. Най-евтино горивото се предлага на обект в Севлиево срещу 2,48 лева за килограм.