Полети до три нови дестинации от Бургас до Познан, Каунас и Дъблин ще бъдат пуснати от нискотарифната компания RyanAir през 2023 г. Те ще се осъществяват по следния график:

-Бургас- Познан /Полша/-два пъти седмично, всеки четвъртък и всяка неделя от 26 март

- Бургас- Каунас /Литва/ - два пъти седмично, всеки вторник и събота от 28 март

и Бургас-Дъблин /Ирландия/- четири пъти седмично /всеки вторник, сряда събота и неделя/ от 2 май

Аерогарата в Бургас работи целогодишно 24/7, като усилията са насочени към разгръщане на потенциала за международните пазари, вкл. през есента, зимата и пролетта, но финалното решение за тяхното опериране се взима от самите авиопревозвачи и пътниците, чиито интерес към конкретната дестинация е решаващ. Това съобщи в прессъобщение до медиите концесионерът „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. От компанията, която стопанисва и летището във Варна, отхвърлиха твърденията за неравнопоставеност в икономическата политика на концесионера за развитие на аерогарите в Бургас и морската столица. И представиха конкретни данни, различни от спекулациите с обществените нагласи от финансови и политически кръгове в регионален мащаб:

"От началото на 2022 г. до този момент, Летище Бургас обслужи 1 621 220 пътници с 12 159 самолетодвижения, което представлява 70% ръст, в сравнение с миналата година, въпреки липсата на полети от Руската Федерация, Украйна и Беларус. Лято 2022 г. бе изключително успешно за бургаското летище, като бяха оперирани редовни и чартърни полети до 75 дестинации от 23 държави, изпълнявани от 42 авиокомпании, като това е повече от обслужения брой пътници на Летище Варна, където от началото на годината са обслужени 1 333 699 пътници с 10 332 самолетодвижения“.