Иванчева поиска среща с Херо Мустафа да види как работи правосъдието у нас

img

Десислава Иванчева и Биляна Петрова са поискали лична среща с американския посланик Херо Мустафа. Целта на евентуалната визита е бившата кметица на столичния район “Младост” и нейната заместничка да разкажат на дипломата за това как “мафията - прокуратура и съд, в синхрон действат агресорски и безскрупулно.

Новината за това съобщи самата Десислава Иванчева в личния си профил във Facebook. От там става ясно, че от американското посолство са обещали да се свържат с тях.

“Как ще постъпят - ще разберем дали е само куртоазна ПР акция! За нас ще е ясна индикация дали наистина искат да помогнат на българския народ в битката му с корумпираната политическа и съдебна върхушка, за даването на международна гласност на беззаконията ставащи в родината ни”, написа Иванчева.

Молбата на бившата кметица идва непосредствено след действията на САЩ спрямо корумпираните лица у нас. Вашингтон оповести български имена, влезли в забранителния списък на Белия дом заради корупция. Оказа се, че това са специализираният съдия Андон Миталов и семейството му.

Посланик Херо Мустафа е била поканена от Иванчева и на съдебното заседание, на което ще се реши съдбата на бившата столична кметица и нейната заместничка Биляна Петрова. То ще се проведе на 20 март.

“Искаме лично да види какво става с правосъдието ни, как функционира то, как бива използвано като инструмент за терор срещу активните граждани. Да види шефа на съдия Миталов - „персона нон грата” за Америка – съдията по нашето дело. Да види как се осъждат хора без реални доказателства, само със скалъпени такива, показания и усещания на офшорен бизнесмен и близките му”.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"