”Позор, господин заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Ще се видим в съда”. С тези думи директорът на “Новини и актуални предавания” в bTV Венелин Петков коментира изказването на Валери Симеонов по-рано днес.

Лидерът на НФСБ обвини журналистите в корупция. Симеонов беше категоричен, че Венелин Петков и Антон Хекимян не са реагирали на признанията на Цветомир Найденов - собственик на Efbet по повод престъпните схеми на Васил Божков.

"За протокола: документите, които Цветомир Найденов учтиво ни предостави, са жалбите му до Прокуратурата. Те са надлежно заведени там поне две седмици преди той да започне да търси изява в bTV”, заяви Петков в личния си профил във Facebook, а след това обяви, че ще пренесе диалога между тях в съда.

По-рано Цветомир Найденов изпрати писмо до медиите, с което сигнализира за "медийно затъмнение" и "покриване на информация свързана със със сериозни разкрития за злоупотреби в огромни мащаби" от страна на Васил Божков. Той визира bTV и сайта "Дневник", откъдето вече също отговориха, че преди да бъде публикувана, информацията трябва да бъде проверявана.

Ето и изказването на Симеонов: „Зная за корумпирани телевизионни водещи. Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков. Какви са тези журналисти, на които им е казано на 15 декември цялата история на Найденови и за престъпната схема на Божков с ощетяване на държавата със стотици милиони и те са мълчали. Аз бих пратил прокуратурата при тях, да ги разпита”, заяви той. „Има закон, има Наказателен кодекс. Всеки, който знае за престъпление, е длъжен да докладва на съответните институции. Защо не са го направили? Естествено, че не са го направили”, каза още Симеонов, допълвайки, че не е проверил дали някой от споменатите от него журналисти е подал сигнал.

"Не трябва да подценяваме информацията за вътрешно-фирмения скандал между оператора на най-големите лотарийни игри Васил Божков и неговите съдружници от семейство Найденови. Трябваше да се изнесе тази информация. Хората, които са упражнявали контрола, са били зависими. Това е конкретно Комисията по хазарта. Там става въпрос за много сериозни корупционни зависимости, каза още той пред БНТ.