На този етап не виждам никакви основания да се предприемат санкции срещу генерал Цанко Стойков. Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в отговор на въпроси по повод разследването на шефа на ВВС и пуснатите в публичното пространство СРС-та.

Още миналата седмица военният министър Каракачанов разпореди да се направи проверка по случая, тъй като не е знаел предварително за проведено такова разследване.

Каракачанов обясни, че и досега не знае за какво е било разследването и кога точно е започнало, защото от документите, които били оповестени, това не било видно. Видно е, че били оповестени записи от разговори през 2019 г.

"Официално до министъра на отбраната, в мое лице, и до началника на отбраната ген. Боцев, който е прекият началник на ген. Цанко Стойко, искания за каквито и да било действия не са постъпили", категоричен беше военният министър.

Резултатите от проверката ще бъдат ясни утре, когато ще бъдат и оповестени.

По думите на Каракачанов обаче много били въпросите, които могат да възникнат.

Не би било редно да коментирам политическите му изявления относно доверието към правителството, лаконично отговори военният министър Красимир Каракачанов на въпрос, свързан със снетото доверие на държавния глава от правителството.

Иначе лично той, а и неговите колеги от военното ръководство, не забелязали да има оттеглено доверие. "Конфронтацията между институциите никога не е водила България напред", акцентира министър Каракачанов и даде пример със случая "Боянските ливади". По думите му нищо добро не последвало след това.