i

Политизирането на водната криза от БСП било безотговорно

img

Безотговорно е политизирането на водната криза от страна на БСП с вот на недоверие. С това се търси политически дивидент. Това е мнението на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, изказано в студиото на БТВ. Според нея в момент на криза трябва да се търсят решения в интерес на хората.

От партия ГЕРБ подхождат обаче отговорно към готвения от БСП вот на недоверие на тема екология.

Отговорното политическо поведение изисква кризата да бъде анализирана, заяви Даниела Дариткова, като посочи, че в ГЕРБ се отчитат допуснатите грешки. "Правителството не спира да заседава и да търси варианти за решаването на водната криза", коментира Дариткова.

Припомняме, че БСП на този етап си осигури подкрепата на ДПС за вота на недоверие срещу правителството по темата екология, "Воля" засега обсъжда подкрепата си.

Относно консултациите за промяна в Изборния кодекс, Дариткова обясни, че е сформирана работна група към Комисията по правни въпроси. Престои следващата седмица съставът и да бъде ясен. Дариткова обясни, че групата ще се състои от трима представители на всяка политическа сила в Народното събрание. Освен това групата ще използва административния капацитет на Правната комисия, но без да е задължително членовете ? да са такива в правна комисия.

Тя обясни, че доверието на избирателите в изборния процес трябва да бъде върнато именно през народните представители, които да гарантират прозрачни избори.

Едва в края на дебатите обаче ще стане ясно дали от ГЕРБ ще подкрепят машинното гласуване.

Дебат по Изборните закони бе обявен и от страна на държавния глава Румен Радев, като вече се проведоха няколко срещи в президентството. Вчера се състоя и среща на Румен Радев с представители на институциите и политическите партии. БСП и ДПС изпратиха свои представители, но не и ГЕРБ и Обединените патриоти. Оказа се обаче, че премиерът Бойко Борисов не е присъствал, тъй като не е получил покана за това.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"