НФСБ предлага закриване на частните лотарии, кабинетът ще мисли

img


Лотарийните игри да могат да се организират само от държавния тотализатор. Това поискаха от НФСБ, съобщи Bulgaria ON AIR.
От партията на Валери Симеонов са внесли в парламента проект за промяна в Закона за хазарта, според който лицензите на частните оператори на лотарийни игри ще бъдат прекратени.

Според мотивите така приходите ще отиват единствено за финансиране на българския спорт. Предложението на патриотите ще бъде подкрепено от правителството.

Финансовият министър Владимир Горанов се е запознал с предложението и с експерти ще го обмислят дали може да стане факт.

От "Евробет" ООД също коментираха проекта на НФСБ. Ето и тяхната позиция:

"Във връзка с внесения от Валери Симеонов и група народни представители проект на закон за изменение на Закон за хазарта, коментиран от министъра на финансите г-н Владислав Горанов и спортния министър г-н Красен Кралев, бихме искали да изразим следната позиция.

Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.

Фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България.Отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци".

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019