България подлага на изпит САЩ заради визите

img

„При положение, че сме стратегически партньор не е справедливо нашите граждани да пътуват с визи. Още повече, че е под 1% броят на просрочените визи“, добави Захариева. Този процент е дори по-важен от отказите, допълни тя


Темата за визите се поставя от години на всички нива, несериозно е да бъдат обвързвани с купуването на новите бойни самолети, каза още Захариева.


„В интерес на истината в последните две години е най-бързото темпо на падане на отказите. Допреди две години бяхме на 15% сега сме под 10. Бяхме пет държави, сега вече сме 4, защото Полша пътува безвизово, всичките падат с по-малко проценти. Това, което постигнахме и се случва за първи е, че през март ще дойде заместник държавния секретар, който отговаря за консулската дейност. Да работим заедно, че да повишим осведомеността с българските граждани, работата с техните консулски служби не само в България, но и в Европа. Защото най-големият отказ на българи не идва от България, а от другите консулски служби, където има големи български общности.", обясни вицепремиерът.


Захариева каза още, че ще се работи много и с американското посолство в София да се увеличи осведомеността на българските граждани как се попълват документите, за да не се отказва по чисто формални причини.


Подобен ход за отпадане на американските визи е предприет в Полша.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020