На заседанието на Коалиционния съвет във вторник лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов ще предложи на премиера Бойко Борисов двама кандидати за поста на подалия оставка министър на екологията Нено Димов.

Двете кандидатури са на зам.-председателя на ВМРО Искрен Веселинов и на зам.-министъра на околната среда и водите Николай Кънчев. И двамата са считани за доверени хора на Каракачанов в партията.

Русенецът Искрен Веселинов (47 г.) е строителен инженер и има юридическо образование. Той е депутат и председател на комисията по регионална политика в Народното събрание, а също така е и шеф на парламентарната група на патриотите.

Николай Кънчев (51 г.)е магистър със специалност история в СУ „Св. Климент Охридски“. Има професионална квалификация по финансов мениджмънт от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов. Започва кариерата си като журналист. Последователно е избиран на длъжност организационен секретар и заместник-председател на ВМРО. Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание, член на Парламентарната комисия по бюджет и финанси.