Коалиционен съвет в началото на следващата седмица ще обсъди ситуацията около оставката на Нено Димов. Това каза за Нова телевизия вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Министър Нено Димов беше номинация именно на партията на Каракачанов. Вицепремиерът заяви още, че задържането на Нено Димов е било излишен екшън, от който ще пострада коалицията като цяло, тъй като това е удар върху министър на правителството. В личен разговор с премиера Борисов са се разбрали още в началото на следващата седмица да се проведе коалиционен съвет, на който казусът ще бъде обсъден. Все още не са водени разговори кой може да заеме поста след оставката на екоминистъра.

„Документите, които са иззети, още през декември са били предоставени. Какъв беше смисълът от целия този екшън на мен не ми е ясно. Графиците за водоползване се подават от ВиК-дружествата, министерството само ги утвърждава. Ноември месец самото министерство на екологията и лично Нено Димов им нарежда да намалят ползването до 1 млн. куб. метра вода. Въпреки това ВиК изразходва 1,5 милиона. И аз си задавам въпроса кой е виновният? И защо беше необходимо доказан авторитет като Нено Димов по този начин да бъде третиран? Това отношение към него е несправедливо”, заяви Красимир Каракачанов. Вицепремиерът отказа да коментира действията на прокуратурата. По думите му обаче Нено Димов не е истинският виновник за водната криза в Перник.