Доган за 30 г. ДПС: Не съжалявам, че избрах такава съдба

img

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган поздрави членовете и структурите на партията по случай 30-годишнината на ДПС.

"За 30 години ДПС израсна и се превърна в зрял политически субект със завидно присъствие в обществения живот на страната. В тази връзка две исторически заслуги не могат да се отрекат: първата е организирането на "майските събития" през 1989 година, които ускориха падането на комунистическия режим; втората заслуга е превръщането на ДПС в балансьор на политическия живот и в един от гарантите на мирния преход в България", пише Доган в обръщението си.

Той вкарва и личен елемент в него, като посочва, че е бил на 30 години, когато започнал изграждането на "Съпротивителното движение" срещу "Възродителния процес" и на 35, когато на бял свят се появява политическа партия "Движение за права и свободи".

"ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава съдба. Рядък шанс за живота на човек е да живее в едно наситено преходно време. Но ако си имал възможността да бъдеш и част от колективната субектност на тези промени, е привилегия на съдбата, която трябва да приемеш не като нещо, което ти е дадено даром, а като отговорност", смята почетният председател на Движението.

Той пожелава на членовете на ДПС да бъдат "на равнището на тази осъзната политическа и историческа отговорност в утвърждаването на либералната демокрация в България и в Европейския съюз".

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019