ДПС изключи избрания за общински съветник от своята листа Пламен Огнянов и го призова да напусне местния парламент в Поморие. Това стана с декларация, прочетена на днешното – второ заседание на Общинския съвет.

„Мотивите са нечестна предизборна пропаганда, проява на безотговорност към ценностите и устава на ДПС, неспазване на партийната дисциплина, с което уронва престижа на струтурите на ДПС в община Поморие. Отнема му се доверието и не представлява ДПС в Общинския съвет. Призовава Пламен Огнянов да напусне Общинския съвет, поради факта, че подведе вота на избирателите и на негово място да влезе следващия в партийната листа.“, се казва в декларацията на общинското ръководство на партията.

Веднага, след като тя беше огласена, на трибуната излезе Пламен Огнянов, който зави, че ще запази мястото си в местния парламент.

„Оставам като независим общински съветник, получих огромна подкрепа от избирателите. Заради доверието, което получих, съм задължен да остана Общински съветник, да покажа на хората, които са гласували, че не са направили погрешен избор. За мен Поморие е бил надпартийна кауза и решавам да остана независим.“, заяви той. С това групата на ДПС в 21-членния местен парламент в морската община остава от петима представители.

На сесията днес бяха избрани четирима заместници на председателя Адам Адамов от ГЕРБ. Те са представители на четирите групи в Общинския съвет – Георги Вражев от ГЕРБ, Никодим Стоянов от БСП Бейхан Мустафа от ДПС и Катя Христофорова от местна коалиция „Гергьовден“.

Без разногласия бяха гласувани и съставите и ръководствата на постоянните комисии.

Кметовете на селата Гълъбец и Порой, които бяха избрани на втори тур – Тодорка Липчева и Фатме Смаил, положиа клетва днес.

По предложение на кмета Иван Алексиев Поморие напуска и две организации – РАО „Тракия“ и Асоциацията на общинските гори. Какви са мотивите – очаквайте по-късно.