Извесният бургаски ветеринарен лекар д-р Стойно Стойнов е следващият в листата на ГЕРБ, който може да поеме към Народното събрание като депутат. Досегашният народен представител Диана Саватева се прибира в Бургас като зам. кмет и освобождава едно от местата в бургаската група на партията. Въпрос на няколко дни е окончатено да стане ясно дали д-р Стойнов ще бъде депутат.

Д-р Стойно Стойнов е представител на гражданската квота и като такъв беше на 9-то място в листата на ГЕРБ на парламентарните избори през 2017 година. Завършил е ВИЗВМ - Стара Загора през 1987 г. и практикува в собствен ветеринарен кабинет от 1993 г. Той е един от малкото в Бургас категоризиран първа категория още през 2010 г., тъй като се занимава с високо специализирани услуги за домашни животни като хирургични, стоматологични интервенции, образна диагностика и лабораторни изследвания със собствена апаратура.

Д-р Стойнов е учредител и член на Български Ветеринарен Съюз (БВС). В периода 2008-2013 г. е изпълнявал поста председател на областна колегия на БВС за Бургаски регион.

Стойно Стойнов се включва активно в множество обществени инициативи. От началото на 2017 г. той е член на управителния съвет на сдружение „Морски сговор“, което се занимава с проблемите на общността на местните рибари от р.с. Ченгене скеле.