Двама мъже на по 34 години са арестувани, заради случай, който звучи като сюжет на холивудски филм. Задържаните са сочени от прокуратурата за подбудител и физически извършител на взрив срещу жена. Случката се разиграла на 19-ти февруари около 1 часа след полунощ в айтоското село Черноград. Това стана ясно на брифинг с участието на окръжния покурор Георги Чинев и директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

Според обвинението наемник трябвало да хвърли 400 грама тротил в терасата на къщата, където живеела млада жена с дете, която имала интимни отношения преди време с подбудителя. Връзката им обаче явно била бурна, защото двамата били в конфликт, а тя дори водила съдебни дела и го осъдила да плаща издържка на детето, чието бащинство той не искал да признае.

Във вечерта, която можела да се окаже фатална, тротилът не уцелил терасата, а се ударил в парапета и паднал на двора, където се взривил. От взрива се образувал кратер с размери 30x30 см. По време на случката в къщата е била възрастна жена, но майката и детето ги нямало.

Според прокуратурата подбудителят платил на физическия извършител 2500 евро за извършеното деяние. Двамата са задържани са срок за 72 часа, повдигнати им са обвинения.

Случаят е разплетен с помощта на СРС-та. Телефоните на участниците в случката са били подслушвани.