Жестоко: Мъж плати 2 500 евро, за да взривят майката на детето му в айтоското село Черноград, двама са задържани

img

Жената и мъжът дълго време били в конфликт, като тя дори го осъдила да плаща издръжка на детето, за което той не искал да признае бащинство

Двама мъже на по 34 години са арестувани, заради случай, който звучи като сюжет на холивудски филм. Задържаните са сочени от прокуратурата за подбудител и физически извършител на взрив срещу жена. Случката се разиграла на 19-ти февруари около 1 часа след полунощ в айтоското село Черноград. Това стана ясно на брифинг с участието на окръжния покурор Георги Чинев и директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

Според обвинението наемник трябвало да хвърли 400 грама тротил в терасата на къщата, където живеела млада жена с дете, която имала интимни отношения преди време с подбудителя. Връзката им обаче явно била бурна, защото двамата били в конфликт, а тя дори водила съдебни дела и го осъдила да плаща издържка на детето, чието бащинство той не искал да признае.

Във вечерта, която можела да се окаже фатална, тротилът не уцелил терасата, а се ударил в парапета и паднал на двора, където се взривил. От взрива се образувал кратер с размери 30x30 см. По време на случката в къщата е била възрастна жена, но майката и детето ги нямало.

Според прокуратурата подбудителят платил на физическия извършител 2500 евро за извършеното деяние. Двамата са задържани са срок за 72 часа, повдигнати им са обвинения.

Случаят е разплетен с помощта на СРС-та. Телефоните на участниците в случката са били подслушвани.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас

Горят сараите на Доган в парк Росенец