Двата стачни комитета днес се обединиха в един. Структурите на КНСБ и на КТ "Подкрепа" са в абсолютна готовност в края на месеца да бъдат проведени протестни действия. Това обявиха на брифинг от синдикатите, предаде Novini.bg.

Решението им идва само час след като премиерът Бойко Брисов даде заден за болничните като заяви, че тази тема няма да се вкарва в Народното събрание и остава старият вариант.

"На срещата с премиера ще очакваме гаранции, че предложението за първия ден от болничните ще бъде отменено. Все още няма информация от нито един официален орган. Подготовката за национален протест по повод това предложение продължава", подчертаха синдикалистите.

Националният протест ще се състои, дори да бъде отменено решението за болничните, защото не можем да подминем факта, че вече втора седмица нервите на българските граждани са опънати заради някакво недомислие или заради експерименти дали нещо ще мине или няма да мине. Искаме да кажем на управляващите, че не могат да си правят експерименти с хората, а тези, които изграждат основната част от брутния вътрешен продукт, да бъдат наричани мошеници и измамници, подчертаха от КНСБ и КТ "Подкрепа".

От синдикатите посочиха още, че одобряват повишението на минималната пенсия на 250 лева от догодина, но няма как да са във възторг, тъй като тази сума е крайно недостатъчна за оцеляването на човек при настоящите условия.