Аз съм участник във Възродителния процес като 27-годишен командир на батальон. Такава мъка, такъв ужас повече никога няма да допусна, докато зависи от мен нещо. Майка, като ме изпращаше с военната униформа, с автомата, с кубинките, знаеше къде ме праща.

Това сподели премиерът Бойко Борисов пред 8-ата асамблея на Жени ГЕРБ във Велико Търново.

Понеже бяхме във Варшавския договор, имаше противостоене на НАТО, и това ни спаси. Иначе хиляди масови гробове щеше да има като в бивша Югославия. Ужасно, чудовищно време, сътворено от БКП/БСП.

Упрекват ме в уйдурма с ДПС. Защо не е ДПС? В ГЕРБ имаме десетки хиляди мюсюлмани. Цветанов на всеки, от всяко село му знае името. Сега 10 минути може да изрежда имена. Идват избори. Най-лесно е да се приказва, но нека да има все пак мяра, апелира премиерът. С ДПС е разговарял по една тема - превъоръжаване на армията.

Цял живот съм бил биткаджия, но искам да се спася, защото не е добре да има битка. Не дърпай бабички, дърпай здравите мюсюлмани, кипна Борисов.

"Какво правите? Ограда?", питал Ердоган по телефона българския премиер. "Между нас само метеоролозите може да кажат, че има захлаждане", отвърнал му Борисов. След като видял, Ердоган пак му се обадил и отсякъл: "Какво ти леко съоръжение? Това си е ограда." "Нищо, аз и теб ще пазя, като се напълни Европа с мигранти", успокоил го Борисов.

Когато той открива нещо, вика и попове, и имами, да четат молитви и на двете религии, да има мир.

С тези аргументи Борисов подчерта, че най-разумно е държавата да плаща на вероизповеданията, за да няма намеса отвън.

"Договорката ми не е с ДПС, а между българите християни и българите мюсюлмани в ГЕРБ. За Турция не е никакъв проблем да дава 5-8 милиона. Тя не е казала, че ни ги спира. Аз така казвам", мотивира се Борисов. /24chasa.bg