Кметът Николов: Успехите на бургаските деца ни направиха горди, че живеем в един прекрасен град

img
Димитър Николов, Никулден, Бургас

Кметът Димитър Николов поздрави бургазлии за празника на тържествената сесия на Общинския съвет за Никулден. Той обърна специално внимание на децата, които прославиха името на града.

„Както в живота на всеки един, през изминалата година Бургас също премина през изпитания и хубави моменти. Трудностите винаги се свързват с болести, със сигурността, бедствия и аварии. Нас също не ни подмина едно наводнение. Много населени места пострадаха,  но с помощта на бургазлии много от хората успяха да се възстановят и да се върнат към нормалния си ритъм на живот. Хубавите моменти бяха свързани с успехите на бургазлии, успехите на хората на изкуството, спорта, науката. С успехите на всички бургаски деца, които постигнаха високи международни награди на състезания и олимпиади. Благодаря на всички тях, че ни направиха горди, че живеем в един прекрасен град. Бих искал да благдоаря на всеки един бургазлия, независимо от неговата професия, че с труда усърдието си допринася Бургас да се развива и да бъде съвременен град. Благодаря на хората, избрали Бургас да се установят тук със семействата си. Ключът към развитието е образованието –детските градини, училищата и университите. Това е начинът, по който ние трябва да бъдем конкурентни и да направим своите деца успешни. Учителите ни са добри, децата ни са умни и талантливи, и надявам се да задържим повече млади хора в Бургас. Благодаря на нашите съграждани, които участваха в социални програмаи и дарения и помогнаха на хората в нужда”, заяви Димитър Николов.

Кметът изказа още веднъж съболезнования за кончината на адвоката и общински съветник Евгений Мосинов, който почина вчера.

„На всички днес ни липсва присъствието на един от най-ерудираните мъже, които познавах – Евгений Мосинов. С бистроттата на ума, търсейки баланс в трудните решения, той намираше път към сърцата на всички нас”, заяви Николов.

Поздрав за празника отправи и областният управител Вълчо Чолаков.

„Честит празник на Св. Николай Мираклийски Чудотворец - покровител на на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите. Честит празник на Бургас. Роден съм тук – в града с име на кула. Бургас - града на моряците и рибарите, на хората на перото и четката, е част от личната ми история, от най красивите мигове в моя съзнателен 47- годишен живот. Убеден съм, че на днешния ден всички изпитваме чувства на принадлежност, на жива връзка с корените, на желание  да оставим част себе си на Бургас. Вярвам, че всички ние пряко участваме в създаването на бургаското бъдеще. Вярвам, че с делата си можем да сътворим уникално и непреходно произведение, в което да вложим оригиналните си мисли, талант и творчество.

Днес в Общинския съвет на Бургас имаше и именик. Това е съветникът Николай Иванов от групата на ГЕРБ, който почерпи колегите си с бонбони преди началото на сесията. От БургасИНФО пожелаваме на него, както и на всички именици, здраве и щастие. И припомняме, че днес в 13:30ч. на площада пред Общината е златната снимка на имениците. Всеки, който носи името на светеца, може да се снима и да остави спомен за поколенията.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018