Кметът Димитър Николов поздрави бургазлии за празника на тържествената сесия на Общинския съвет за Никулден. Той обърна специално внимание на децата, които прославиха името на града.

„Както в живота на всеки един, през изминалата година Бургас също премина през изпитания и хубави моменти. Трудностите винаги се свързват с болести, със сигурността, бедствия и аварии. Нас също не ни подмина едно наводнение. Много населени места пострадаха, но с помощта на бургазлии много от хората успяха да се възстановят и да се върнат към нормалния си ритъм на живот. Хубавите моменти бяха свързани с успехите на бургазлии, успехите на хората на изкуството, спорта, науката. С успехите на всички бургаски деца, които постигнаха високи международни награди на състезания и олимпиади. Благодаря на всички тях, че ни направиха горди, че живеем в един прекрасен град. Бих искал да благдоаря на всеки един бургазлия, независимо от неговата професия, че с труда усърдието си допринася Бургас да се развива и да бъде съвременен град. Благодаря на хората, избрали Бургас да се установят тук със семействата си. Ключът към развитието е образованието –детските градини, училищата и университите. Това е начинът, по който ние трябва да бъдем конкурентни и да направим своите деца успешни. Учителите ни са добри, децата ни са умни и талантливи, и надявам се да задържим повече млади хора в Бургас. Благодаря на нашите съграждани, които участваха в социални програмаи и дарения и помогнаха на хората в нужда”, заяви Димитър Николов.

Кметът изказа още веднъж съболезнования за кончината на адвоката и общински съветник Евгений Мосинов, който почина вчера.

„На всички днес ни липсва присъствието на един от най-ерудираните мъже, които познавах – Евгений Мосинов. С бистроттата на ума, търсейки баланс в трудните решения, той намираше път към сърцата на всички нас”, заяви Николов.

Поздрав за празника отправи и областният управител Вълчо Чолаков.

„Честит празник на Св. Николай Мираклийски Чудотворец - покровител на на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите. Честит празник на Бургас. Роден съм тук – в града с име на кула. Бургас - града на моряците и рибарите, на хората на перото и четката, е част от личната ми история, от най красивите мигове в моя съзнателен 47- годишен живот. Убеден съм, че на днешния ден всички изпитваме чувства на принадлежност, на жива връзка с корените, на желание да оставим част себе си на Бургас. Вярвам, че всички ние пряко участваме в създаването на бургаското бъдеще. Вярвам, че с делата си можем да сътворим уникално и непреходно произведение, в което да вложим оригиналните си мисли, талант и творчество.

Днес в Общинския съвет на Бургас имаше и именик. Това е съветникът Николай Иванов от групата на ГЕРБ, който почерпи колегите си с бонбони преди началото на сесията. От БургасИНФО пожелаваме на него, както и на всички именици, здраве и щастие. И припомняме, че днес в 13:30ч. на площада пред Общината е златната снимка на имениците. Всеки, който носи името на светеца, може да се снима и да остави спомен за поколенията.