Оставките нямат никакво значение за хората в Странджа, а протестът послужи само за отслабване на напрежението. Това обяви президентът Румен Радев по повод вчерашното развитие около кризата с чумата в Бургаско и Ямболско.

"Чакам политика, чиито грешки да не се изчерпват с оставки, които нямат никакво значение за хората в Странджа", каза Радев в Граф Игнатиево, цитиран от "24 часа".

Президентът призна, че протестът е постигнал някакви успехи, но като цяло не отговарял на нуждите на хората за възстановяване на поминъка им.

"Този протест само послужи за отслабване на напрежението, но проблемите остават", каза той.

Според държавния глава е крайно време да се създаде устойчива политика в сектора. Той обясни и че иска да изчака края на кризата преди да реши дали той да инициира обсъждане на проблема в КСНС.

Радев коментира и думите на премиера, че "старите ченгета" започнали акция "Пречупване" по отношение на правителството и ГЕРБ.

Президентът обясни, че служебното правителство, което той назначи, е оставило 1,6 млрд лева и призова сегашните министри да кажат къде са.

"Същото служебно правителство събра просрочени вземания от минали години, особено в сферата на енергетиката", каза още той и допълни, че това го навява на мисълта, че тези вземания не са търсени нарочно от определени компании.

Радев е категоричен, че акция "Пречупване" не може да има успех, ако правителството не си пречупи собствените виждания за държава, корупция, престъпност и върховеноство над закона.

"Виждате, че за разлика от мониторинговите доклади, Европейската комисия отговори откровено и дори грубо на нашите искания за влизане в еврозоната. Каза ни, че имаме нужда от реални реформи", обобщи той.