СДС обяви, че иска да увеличи гласовете си на изборите и обяви, че си поставя за цел да стигне до хората "със син пламък".

"Получавали сме около 70 -80 хил. гласа на избори. Това е един много твърд електорат, но това не е достатъчно за влизане в парламента. Целта ни е да достигнем до хората със син пламък. Няма да е лесно", каза новият председател на синята партия Румен Христов, цитиран от "Фокус".

Той обяви, че партията ще търси консолидация, ще провежда политики и ще отправя послания.

Христов беше категоричен, че СДС не води разговори за партньорство с други партии.

"Основната ни задача е да потърсим коалиция с хората, които носят синия пламък, преди да потърсим коалиция с партийни структури", каза Христов.

Той обясни, че хората очакват решаване на проблемите им, но това няма как да стане извън парламента.

"Ние сме опозиция на ГЕРБ и Обединени патриоти, няма как да бъде друго. Целта ни е да потърсим отново тези избиратели, които гласуват или за представители на автентичната десница, каквато е СДС, или не гласуват", каза още Христов.

Той представи заместниците си - Емил Кабаиванов, Теодор Петков и Марияна Лазарова и обяви, че ще направи финансова ревизия на партията.

"Вярвам в СДС-рите, моите заместници и всички, които са в партията", обясни Христов и поиска на първо време да се стегнат структурите.