Председателството ни беше успешно и покрай него чужденците тук разбраха, че и сме по-красиви, и сме по-добри.

Това обяви шефът на депутатите на Патриотите Волен Сидеров по време на отчета на кабинета за резултатите от еврошефството ни. Той похвали правителството, че е показало характер и ясно е обяснило, че не иска България да е буфер на Европа, съобщава Dnes.bg.

"Показахме характер и българско самочувствие. Характерът си е характер. Знаете, че има два вида мъжки характер - истински мъжки характер и мъжки характер с пет букви", каза Сидеров.

Той припомни критиките към управлението, че в него присъстват антисистемни партии като "Атака".

"Оказа се, че българските националисти са по-добрите европейци", каза Сидеров и припомни, че антисистемни партии днес са част от управленията и в Австрия, и в Италия. Патриотът изрази надежда, че евроизборите догодина ще покажат, че хората не искат Европа на корпорациите и потребителите.

Похвали към кабинета за евродепутатството дойдоха и от лидера на "Воля" Веселин Марешки.

Той постави оценка "малко над много добър". "Няма как да е "отличен", защото тази оценка е само за Всевишния.

"Резултатът е ясен, но докато Вие, г-н министър-председател, постигахте тези успехи в чужбина, един Ваш заместник направи голям шлем от гафове", обърна се Марешки към Борисов.

Той атакува вицепремиера Каракачанов за ордена за Йордан Динев и обвиненията в конфликт на интереси към зам.-социалната министърка от ВМРО Султанка Петрова.

Накрая Марешки припомни, че Борисов има инстинкт за хората и знае кога да ги отстранява и го посъветва да реши дали да държи Каракачанов пред себе си или до себе си, но никога не и зад себе си.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се присъедини към похвалите за организирането на европредседателството, но разкритикува липсата на конкретни решения по конкретни проблеми.