Гвардейците на президента пристигнаха в Бургас, за да предадат знамето на ученически отряд. По инициатива на Денислава Ангелова, председател на Асоциация "Докосни дъгата", съществуващите отряд и оркестър към Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" - Бургас станаха съответно IV-ти ученически гвардейски отряд и II-ри ученически гвардейски оркестър.

Церемонията по тържествено връчване на знамето на гвардейския отряд и тамбурмажора на оркестъра се проведе под патронажа на президента Румен Радев. На церемонията присъстваха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, областният управител Вълчо Чолаков и кметът Димитър Николов.

„За Бургас това е исторически момент, който съвпада от 140 годишнината от създаването на българската армия”, каза кметът Димитър Николов.

„Гвардията е един от символите на държавността. Горд съм от успехите на нашите ученици. Днес те покориха един нов връх. Пазете знамето с чест”, пожела областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Поздравления към ученическият отряд отправи и Красимир Каракачанов. На церемонията бе прочетено и поздравително писмо пт президента Румен Радев.