БСП обвини властта, че не справя с управлението на държавата и се обяви за предсрочни избори. Според социалистите и европредседателството е провал, тъй като не се защитават водещите приоритети на държавата.

"Това, че ГЕРБ не могат да начертаят път как да изведат страната от тази икономическа, социална и духовна криза, е техен проблем. Ние сме за предсрочни избори, защото виждаме, че те не се справят", каза червеният Драгомир Стойнев в отговор на обвинението на управляващите, че БСП клатят властта.

И водещите приоритети на европредседателството се оказват провал - никой не ни иска в Шенген, никой не ни иска в чакалнята на еврозоната, защото сме корумпирана държава", продължи той и добави, че при посещението си Жан-Клод Юнкер е "ударил звучен шамар на всички" за присъединяването на Западните Балкани към ЕС.

"Евентуално след 2025 г. можело да се мисли. Цяло едно поколение чака да види светлината в тунела", коментира Стойнев.

Той защити и президента Румен Радев, като отговори на обвинението на Цветан Цветанов, че държавният глава разделя обществото и говори като лидер на политически проект.

"Радев е президент на всички българи и съм убеден, че това ще бъде един от най-успешните президенти, дори не искам да го сравнявам с г-н Плевнелиев. Неговата работа е да казва къде са грешките на управляващите и да обединява гражданите, а той умее да го прави", каза Драгомир Стойнев.

БСП обвини ГЕРБ и че изнесените данни за червения кмет на Провадия Филчо Филев са поредният опит на управляващите да отклонят хората от дневния ред на обществото, като вадят случай от 2016 г.

"Г-н Филев е кмет от 2015 г., през 2016 г. има констатирани нарушения от АДФИ. Тези доклади са изпратени на прокуратурата и е нейна работа да прецени дали има нарушения или не. В крайна сметка тук е Народното събрание и трябва да се занимаваме със законодателство", отсече Стойнев.

По думите му кметът на Провадия не е единственият кмет, който очаква произнасяне на прокуратурата.

"Няма подобни показни акции, както ги арестуват кметовете на ГЕРБ. Но има институции и тези институции трябва да бъдат оставени да работят", заяви соцдепутатът