Ако сте млад по дух, ако сте работлив, ако сте любител на птиците, а и не само, ако ви се лежи в лугата, ако ви се коси тръстика, ако ви се строят острови – заповядайте от 19 до 28 август на Атанасовското езеро.

Атанасовско езеро е лагуна на безбройни ята, на ослепителната сол, на „Точката“ (емблематично място за наблюдение на есенната миграция на птиците) и на бригадата. Лагуната на пурпурните води и на солничарите, събиращи солта е едно от последните диви места в България.

Организаторите и тази година предлагат летни приключения, газене в солени води и цапане с кал, лагерен огън и приятни изживявания.

Мястото на провеждане на мероприятието е поляната в северни солници (Бургас) при базови условия - палатки и спални чували. Храната е осигурена от организаторите, както и работата. Освен трудовата дейсност, ще имате избор от арт-занимания, разходки, плаж, плуване, лекции и презентации по екологични, пътешественически и други теми, лагерен огън и китари и участие във Фестивала на солта на 26 август.

Желаещите да се включат трябва да могат да отделят от свободното си време за присъстване в лагера в периода 19-28 август 2016 г.; да са на възраст от 18 + (ако сте непълнолетни трябва да бъдете с придружител и да имате декларация от родител); Необходимо е да си носите работни дрехи, с които сте готови да се разделите (стари кецове, тениски и бански).

Таксата за участие в бригадата е 20 лв. за членове на БДЗП (може да станете член на място при заплащане на таксата) и 45 лв. за всички останали.