По шестобалната система лидерът на БСП Корнелия Нинова би написала три и половина на кабинета "Борисов". „За пръв път виждам Борисов неуверен, излъчва несигурност”, каза тя пред Би Ти Ви по повод задочния спор между тях за президентските кандидатури. "А обикновено поема инициативата, води разговора от позиция на силата. Като кажеш лидерска битка, значи лидерска битка". По повод посланието на Борисов - хайде да се кандидатира Корнелия Нинова от БСП, тя попита - защо се меси където не му е работа?! Борисов изчаква нашия кандидат за президент, за да се нагодят към него, смята Нинова.

Корнелия Нинова каза, че изключва възможността да се кандидатира за президент, ако Бойко Борисов не го направи.

Има мнение че е било некоректно и не особено дипломатично от моя страна изключването на Първанов и Ивайло Калфин от общи президентски кандидатури. Аз не мисля така, но има такива мнения, каза Нинова. И в разговорите казах на г-н Първанов - пред дипломатичния тон предпочитам директния.

В БСП не са доволни от външния министър, от министъра на отбраната и от министъра на вътрешните работи. Сред секторите, които "плачат за смяна" Нинова изброи и здравеопазването и образованието.

Обсъждали сме такава тема, не сме стигнали до събиране на подписи, отговор тя на въпрос вярно ли е че БСП събира подписи за вот на недоверие към кабинета заради провал на политиката по сигурността. Личното ми мнение е че в момента не е добре да се обсъжда такава тема в тази ситуация, каза Нинова.