Собствен център, в който ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките "Volvo" и "Renault", ще изгради "Volvo Group Bulgaria" в Бургас. За целта компанията закупи парцел в Индустриален и логистичен парк - Бургас, а първата копка е планирана за есента на тази година. Архитектурният проект е готов, като сервизната част на базата ще разполага с три проходни канала и ще отговаря на всички международни корпоративни стандарти на компанията, включително оборудване и инструменти. Според предварителния разчет сервизът трябва да заработи още през 2017 година.

"За нас Бургас винаги е бил регион със стратегическо значение. Това се дължи не просто на ключовата локация, но и на динамичното развитие на бизнеса и дългогодишните традиции, които имаме тук.", обясни Петер Ериксон - изпълнителен директор на "Волво Груп България".

Инвестицията в собствен център в Бургас е част от цялостната стратегия на компанията за устойчиво развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна през лятото на миналата година, а в началото на 2016 година отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервизиране на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача.

"Привличането на такава крупна инвестиция е добър знак за все по-благоприятния икономически климат в Бургас. Ще направим всичко възможно, за да отговорим на високите изисквания на "Волво", както и на всеки коректен предприемач, който иска да работи тук", каза кметът Димитър Николов.