Обидата за ареста ми е останала, но не бих тръгнал да отмъщавам за това, което направиха пред децата в нас. Исках да знаете. Затова не допуснах смяна на МВР шефа. Те само за това, че Севда е по-добър пиар от Найо Тицин я арестуваха и я държаха 24 часа в ареста. Пред детето й, пред сина й, вкъщи.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти във Велико Търново.

Да отидеш да арестуваш пиарката на партията, защото те дразни, че е по-добра, На тези хора ли трябва да дадем повече власт?“, запита Борисов.

Той издаде, че ПП са пращали фалшиви документи в Европа.

По думите му милиарди са отишли в „Лукойл“ за финансиране на войната в Украйна.

„Обраха ви, обраха ви, както обира джебчийка разсеяна жена. Милиарди от всеки джон – 1 лев за нафта, 1 лев за бензин, а руският петрол беше по 25 стотинки“, пресметна бившият премиер.

С Христо Иванов все още сме запазили нормален разговори и той преди дни каза така: „Най-вероятно ГЕРБ ще спечели, ще направят правителство с ДПС, но това ще е много нестабилно“. Браво Христо, точно така, абсолютно си прав. Ама това значи нестабилна България, нестабилен партньор на Балканите, нестабилна в Европа България.

Според него такова правителство ще падне, ама тогава какво ще правиш, Христо? Без нас какво ще правиш, Христо? Ще има нови избори, ще ги спечелиш, но без нас пак какво ще правиш ти, Христо? Обичаш ли България, нали всички се кълнем в България! Хайде да помислим и за българите вече“, каза Борисов,

По думите му вече разликата става отчетлива.

Представете си да имаме 80 депутата. Ако са верни социологиите говоря. Ние можем ли пред вас да кажем, че няма да правим правителство. Тогава партията ще каже „Абе тогава защо ни събирахте, защо е тази вълна““, каза Борисов.

Според него сега е важно да бъдат привлечени проценти от периферията, т.е. хора, които се съмняват. „Те трябва да видят, че има какво да направим за България“, каза той.

Борисов призна, че депутат от ПП му се е оплаквал, че Руди го е шляпал. „Ходих при Руди да го питам защо го е шляпал, а той каза, че не е шляпал, а просто е замахнал. Казах му, че не трябва да се шляпат“, каза той.

Колегите от ПП-ДБ най-малкото ни дължат ротация, както ние 10 месеца ги подкрепяхме, сега те да подкрепят нашето правителство. Тогава може пак да счупим всичко и пак да правим избори. Те ни дължат ротация“, каза Борисов.

По думите му може да има правителство с ПП, но условието е те да подкрепят ГЕРБ, а ГЕРБ да води. „Важно е да има още поне две партии в подобен съюз. Все нещо трябва да се измисли – експертно правителство или какво. Трябва да дадем на българите светлина. Иначе пак ще му кажа на Христо“, заяви бившият премиер.