Предстоящите преговори между ПП-ДБ и ГЕРБ и каква е оценката на опозицията коментира председателята на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.
Политикът каза, че „сглобката” е резултат от страха от загуба на имунитет. „ПП-ДБ излъгаха избирателите си, те работиха с ГЕРБ 9 месеца. Сега правят опит за връщане на опозиционност с меморандума. Това, обаче, е разделяне на контролните органи, които трябва да са независими”, заяви Йорданов.
Депутатът смята, че ПП-ДБ ще се съгласят с всички искания на ГЕРБ.


Йорданов е на мнение, че трябва да се излъчи експертно правителство с широка парламентарна подкрепа и да се носи съответната отговорност.
Ние с тях сме управлявали. Имахме коалиционно споразумение по сектори. Не се изпълняваше и ние развалихме това правителство. Когато начело не стоят политически фигури, а експерти, може да се справят", каза още Йорданов.
Той смята, че до ИТН най-близко стоят ГЕРБ и ДБ.
"Що се отнася до патриотизма и националното достойнство, тук стоим заедно с "Възраждане" и БСП. Не става въпрос за проблеми, а идеология. България си има други проблеми, не Русия. Проблемите трябва да бъдат решавани с партиите, които са вътре", заключи председателят на ПГ на ИТН.